Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Headerbeeld DIE8154

  Krediethypotheek

  Flexibele financiële ruimte voor nu, straks en later

  Wilt u de overwaarde uit uw huis halen en dit geld besteden zonder uw huis te verkopen? Met de Krediethypotheek kan dat en regelt u meer bestedingsruimte. Om de kinderen te helpen studeren of als aanvulling op uw inkomen.        

  Krediethypotheek

  Flexibele financiële ruimte voor nu, straks en later

  Wilt u de overwaarde uit uw huis halen en dit geld besteden zonder uw huis te verkopen? Met de Krediethypotheek kan dat en regelt u meer bestedingsruimte. Om de kinderen te helpen studeren of als aanvulling op uw inkomen.        

  Financiële ruimte met de Krediethypotheek

  Geen maximale leeftijdsgrens

  Met de Krediethypotheek regelt u financiële ruimte. En dan kijken we bij Woonfonds niet naar leeftijd. U kiest bijvoorbeeld nu voor een maandelijkse aanvulling op uw pensioen. U betaalt de studiekosten van uw kinderen of helpt ze later bij het kopen van een huis. Maar ook voor andere doelen en woonwensen kunt u de overwaarde verzilveren. 

  Flexibel geld opnemen en (boetevrij) aflossen

  Tot aan een afgesproken bedrag (uw limiet) kunt u geld vrij opnemen en de Krediethypotheek aflossen. U betaalt een variabele rente. Maar alleen over het deel dat u daadwerkelijk opneemt. In Mijn Leninginzicht regelt u dat makkelijk en veilig zelf met iDEAL. U kunt in 1 keer geld opnemen of elke maand een bedrag. 

  Nu goed geregeld, ook voor later

  Bij Woonfonds snappen we dat u financiële ruimte en flexibiliteit zoekt. Sommige wensen wilt u nu realiseren en andere over 10 jaar. U wilt alle vrijheid om het geld dat in uw huis zit te besteden of achter de hand te hebben. Met de Krediethypotheek kiest u voor financiële ruimte en rust. Voor nu én in de toekomst.

  Overwaarde op uw huis?

  Overwaarde van uw huis gebruiken

  Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek heeft u overwaarde op uw woning. U kunt de overwaarde op uw woning op verschillende manieren gebruiken.

  Uw overwaarde berekenen

  U heeft overwaarde op uw huis en wilt deze verzilveren met een krediethypotheek. Dan wilt u natuurlijk weten wat uw overwaarde en bestedingsruimte is. 

  Overwaarde gebruiken voor uw verbouwing

  U wilt uw overwaarde gebruiken voor een verbouwing. Hiervoor moet u de overwaarde wel vrij maken. Dit kan op verschillende manieren.

  Plan en varieer met uw bestedingsruimte

  Wilt u de overwaarde op uw huis besteden? Onze tool geeft u in een paar stappen inzicht in uw bestedingsruimte. U maakt eenvoudig een flexibele planning van uw doelen en de daarbij behorende kosten. Zonder dat u nu al precies hoeft aan te geven waar u uw geld precies aan gaat besteden. Want er kan tussentijds veel veranderen: wel zo flexibel!

  Lees ook

  website

  Toekomstbestendig wonen

  Vroeger was het simpel. Wanneer u op leeftijd kwam en meer zorg nodig had, verhuisde u naar een verzorgingshuis of aanleunwoning. Maar tijden veranderen en daarmee ook de woonwensen. Hoe wilt u straks wonen? En waar moet u qua financiering rekening mee houden?
  210311 AnnelienNijland20205647 2 2

  Overwaarde verzilveren: wat is mogelijk?

  Herkent u dit? U heeft flinke overwaarde in uw woning, maar dat zit muurvast. Alleen verhuizen lijkt een optie om het geld vrij te maken. Remco Lenselink uit Middelburg zat in hetzelfde schuitje. Hij vertelt hoe het hem gelukt is de overwaarde van zijn woning te verzilveren. 
  6 redenen overwaarde

  Overwaarde benutten? 6 redenen!

  Overwaarde zit bij veel huiseigenaren muurvast in de stenen van hun woning. Wilt u iets doen met die overwaarde? Bijvoorbeeld lagere maandlasten of extra bestedingsruimte?
  Woonfonds denkt met u mee en geeft zes redenen om dit te overwegen.

  Goed om te weten

  1

  Soms past de Krediethypotheek niet bij u

  De Krediethypotheek is niet mogelijk als u onvoldoende overwaarde op uw huis heeft of niet genoeg inkomen. U kunt ook geen Krediethypotheek afsluiten op een Woningverhuur Hypotheek. Een Krediethypotheek op de Zelfstandige Hypotheek met rente-opslag is ook niet mogelijk.

  Heeft u direct een groot bedrag nodig? Bijvoorbeeld voor een verbouwing? Dan is een hypotheekvorm met een vaste rente misschien gunstiger. De rente die vaststaat is vaak lager en de hypotheekrente is meestal aftrekbaar.

  De Krediethypotheek is niet geschikt om financieel slechtere tijden op te vangen en u niet weet hoe lang dat gaat duren. Voor de Krediethypotheek betaalt u elke maand vaste kosten. Sluit daarom geen Krediethypotheek af als u het geld niet op korte termijn gebruikt. Kijk samen met uw adviseur of deze hypotheek bij u past.

  2

  De Krediethypotheek en hypotheekrenteaftrek

  De Krediethypotheek valt voor de aangifte inkomstenbelasting in box 3. U mag de hypotheekrente dus niet aftrekken. Wilt u meer weten over de belastingregels? Ga naar uw adviseur

  3

  De voorwaarden bij het afsluiten van een Krediethypotheek

  U moet een lening natuurlijk wel kunnen betalen, ook in de toekomst. Dat geldt ook bij de Krediethypotheek. Daarom toetsen we uw inkomen en moet de overwaarde op uw woning voldoende zijn. Op basis hiervan krijgt u de bestedingsruimte die bij u past en verantwoord is.

  • U kunt met de Krediethypotheek maximaal 50% van de woningwaarde lenen. 
  • De totale schuld op uw woning, inclusief de Krediethypotheek, mag maximaal 60% van de actuele woningwaarde zijn. Zo is de kans op restschuld kleiner als de huizenprijzen dalen. 
  4

  Wat zijn de kosten van de Krediethypotheek?

  Rente
  U betaalt een maandelijkse variabele rente. Een variabele rente wordt elke maand opnieuw vastgesteld. Deze rente kan tijdens de looptijd dalen of stijgen. 

  Maandelijkse kosten
  U betaalt elke maand kosten voor het aanhouden van uw bestedingsruimte bij ons. Ook als u niets opneemt. 

  Uw bestedingsruimte (limiet)

  Kosten per maand

  € 0 t/m € 25.000

  € 25.001 t/m € 50.000

  € 50.001 t/m € 100.000

  € 100.001 t/m € 200.000

   

  € 5

  € 7,50

  € 15

  € 30

  Eenmalige afsluitkosten
  Voor de Krediethypotheek betaalt u afsluitkosten, net als bij een gewone hypotheek. Dit zijn notariskosten en advieskosten. Houd ook rekening met taxatiekosten om de (over)waarde van uw woning te bepalen.

  Ga naar uw adviseur en maak samen een plan

  Bel ons gerust als u een vraag heeft over hoe de Krediethypotheek werkt. Bespreek uw persoonlijke doelen en wensen met uw adviseur. Dan weet u of de Krediethypotheek daarbij past en of het verstandig is om uw overwaarde op deze manier te verzilveren en besteden.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.