hessel

3 tips om uw maandlasten te verlagen

Bespaar op uw vaste lasten

Onze maandlasten verlagen willen we allemaal. Maar hoe? Hessel Wielens, adviseur bij de Hypotheekexpert in Terneuzen, geeft u tips.

'Het is altijd slim om te kijken hoe de maandlasten omlaag kunnen. Dat biedt ruimte om leuke dingen te kunnen doen. Er zijn vaak interessante besparingen mogelijk binnen de hypotheek. Betaalt u een hoge hypotheekrente? Dan kan rentemiddeling of het oversluiten van uw hypotheek de moeite waard zijn.

Oversluiten
Ligt uw totale hypotheekbedrag onder de € 245.000? Dan kunt u overwegen om de hypotheek over te sluiten naar een lening met Nationale Hypotheek Garantie. Dat levert rentekorting op, waardoor de maandlasten dalen. Een van de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen is woningverbetering. Hiervoor gelden geen specifieke eisen. Het plaatsen van een nieuwe deur kan al voldoende zijn. Bereken wel of het rentevoordeel opweegt tegen de extra kosten voor de notaris, taxateur en adviseur.

Lagere rente en premie
Heeft u destijds een tophypotheek afgesloten en sindsdien een deel van de schuld afbetaald? Dan kunt u uw risicocategorie misschien verlagen. Dit leidt tot een lagere rente.

Heeft u een oude overlijdensrisicoverzekering en bent u nog steeds gezond? Dan kan het voordelig uitpakken om een nieuwe polis af te sluiten. De premies zijn de afgelopen jaren namelijk fors gedaald. Hierdoor bent u met een nieuwe polis vaak goedkoper uit, ondanks uw gestegen leeftijd.

Besparen
Uiteraard bestaan er nog veel meer manieren om uw vaste lasten te verlagen, zoals besparen op energiekosten. Denk aan woningisolatie of het plaatsen van zonnepanelen of ledlampen. Voor alles geldt: kijk goed naar uw persoonlijke situatie en ga naar uw adviseur. Hij kan voor u alle plussen en minnen op een rij zetten.'

michel.jpg