Martine 700x300

Inrichten

Onlangs verhuisd?

In een nieuwe woning is het soms lastig om uw draai te vinden. Martine geeft u enkele tips hoe u van uw gloednieuwe huis snel een warm nest maakt.

Een van de belangrijkste onderdelen bij het inrichten van een nieuwe woning: koop niet alles nieuw en laat de complete meubelsets waar ze horen. Op de meubelboulevard. Nieuwe spullen zijn natuurlijk heel mooi en vaak ook heel aantrekkelijk geprijsd, maar uw eigen bank en een oude tafel zorgen ervoor dat uw nieuwe woonkamer sneller als 'thuis' voelt.

Bespaar kosten met kringloopmeubels
Heeft u geen (mooie) spullen die u kunt meenemen? Plan dan vooral een dag in om een rondje langs diverse kringloopwinkels te maken. Daar kunt u vaak een paar mooie meubels op de kop te tikken. U koopt dan niet alleen een meubelstuk, maar gegarandeerd ook een stukje warmte voor in uw nieuwe huis. Verder is het winkelen bij de kringloop niet alleen nuttig voor een warme sfeer in huis. Het is ook goed voor het milieu én uw portemonnee.

Creëer sfeervolle hoekjes
Met bijvoorbeeld verse bloemen op uw eettafel creëert u gezellige hoekjes,. Daar wordt iedereen gelukkig van. Of maak bovenop een kastje een klein stilleven met verschillende items. Het hoeft echt niet veel te kosten, denk bijvoorbeeld aan:

  • Een mooie, schone tak uit het bos, eventueel versierd met een paar kerstballen.
  • Een paar terracotta potjes met vetplanten en een cactus.
  • Een paar kaarsen en een fotolijstje.

Maar maak het niet te bont door alle varianten te combineren. Lees hier hoe u op 5 andere manieren uw woning direct sfeer kunt geven.


Ansichtkaarten
Je komt ze overal tegen: op straat, op het toilet, op slaapkamermuren, et cetera. Motiverende spreuken. Sommige zijn heel grappig, andere echte doordenkers. Woonfonds geeft bij het laatste magazine twee grote ansichtkaarten met vrolijke spreuken cadeau. Wat je er mee kan doen:

  • Versturen naar een vriend die net verhuisd is.
  • Inlijsten en ophangen, of op een prikbord met ideeën prikken.
  • Maak een vrolijk stilleven met deze mini-posters naast een vaas met kleurrijke bloemen.

Meer lezen?
Wilt u alles weten over hoe u uw huis goed kunt inrichten of over de laatste trends? Lees de andere blogs van Martine hier.