restschuld800x400

Verrassende tips om van uw restschuld af te komen

Ga creatief om met uw restschuld

Restschuld, veel mensen denken daar liever niet over na. Waarschijnlijk omdat u niet weet wat u ermee aan zou moeten. Goed nieuws: u kunt er iets aan doen!

Voetbaluitslagen, weekendplannen of het weer. Onderwerpen die het doorgaans goed doen als gespreksstof bij de koffieautomaat. Maar restschuld? Da's een ander verhaal. Begrijpelijk, want het ligt vaak toch wat gevoelig. En er zijn leukere dingen om over te praten. Bovendien stijgen de huizenprijzen; dan zal het vast wel meevallen met die restschuld op papier. Of niet?

Onvoorziene omstandigheden
Het is juist wél belangrijk om over uw restschuld na te denken. Ook als u geen directe verhuisplannen heeft. Want u kunt zomaar in een situatie belanden waarin u gedwongen wordt uw woning te verkopen. Denk maar eens aan een scheiding, ontslag of arbeidsongeschiktheid. Dan worden de euro's van een restschuld op papier ineens heel echt. Wat dan?

Restschuld meefinancieren
Als u (gedwongen) gaat verhuizen lijkt meefinancieren een logische oplossing. Zeker nu de hypotheekrente laag is en de huizenprijzen stijgen. Er zijn bij Woonfonds echter wel voorwaarden aan deze optie verbonden. U moet al klant bij Woonfonds zijn om voor uw nieuwe huis de restschuld mee te kunnen financieren. Toch raad ik aan om met uw adviseur goed te kijken naar of het verstandig is om uw schuld volledig in de nieuwe hypotheek mee te laten financieren.

Kanttekeningen
Hoe mooi meefinancieren ook mag klinken, het is zeker niet het ei van Columbus. Er zijn namelijk tal van zaken die ervoor kunnen zorgen dat uw maandlasten in de toekomst omhoog zullen gaan. De hypotheekrente blijft immers niet voor altijd zo laag. Ook de fiscale rente-aftrek zal vroeg of laat veranderen. En wat als u over een tijdje bijvoorbeeld kinderen wilt of minder wilt gaan werken? Het is dan ook raadzaam de (mogelijke) financiële gevolgen van meefinancieren goed voor uzelf in kaart te brengen. Uw adviseur kan u daar natuurlijk mee helpen.

Denk out-of-the-box
Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om een restschuld aan te pakken. Hierbij loont het om creatief te zijn: denk out-of-the-box! Bekijk eens de mogelijkheden van geld vrijmaken uit een polis die niet opbouwt wat hij zou moeten opbouwen. Of een aflossingsvrije hypotheek omzetten in een hypotheek waarbij er wél maandelijks een deel wordt afgelost. Zodoende werkt u proactief aan een evenwichtige financiële toekomst.

Ik wil alles weten!
Meer lezen over restschuld? U leest het hier. Liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met uw eigen adviseur!

michel.jpg