Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  daktuin

  Duurzaam wonen doe je zó


  Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee: voor uw woongenot en het milieu! 

  Duurzame maatregelen gaan vaak samen met behoorlijk grote uitgaven. Het is de investering wel vaak waard: voor uw energierekening én de waarde van uw woning. 

  Woonfonds maakt u graag wegwijs in de mogelijkheden.

  Doe de duurzaamheidscheck

  Ontdek het duurzaamheidsprofiel van uw woning. Het vertelt u hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe u dit verbruik kunt verlagen met duurzame maatregelen.

  Check de subsidies in uw gemeente

  De overheid heeft een ambitieuze doelstelling als het gaat om het klimaat. Er zijn landelijke én gemeentelijke subsidies. Ontdek van welke regeling u gebruik kunt maken. 

  Regel uw duurzame financiering

  Bij Woonfonds financiert u uw duurzame maatregelen door bijvoorbeeld uw hypotheek te verhogen met een bouwdepot of Krediethypotheek.

  Hoe financiert u energiebesparende maatregelen?

  1

  Heeft u spaargeld?

  Het spaargeld levert met de actuele lage rentestanden minder op dan u zou willen. Verduurzamen kan u direct een besparing per maand opleveren. 

  Het is wel verstandig om wat spaargeld aan te houden. Wat te doen als u opeens een nieuwe auto moet kopen? Dan wilt u toch een buffer hebben.

  2

  Heeft u overwaarde op uw huis?

  Als uw huis meer waard is dan uw hypotheek heeft u overwaarde op uw woning. Dit ontstaat doordat u heeft afgelost op uw hypotheek of doordat uw huis in waarde is gestegen. U kunt de overwaarde op uw woning op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door hierop een annuïtaire, lineaire of krediethypotheek af te sluiten.

  3

  Extra bestedingsruimte financieren

  Voor de investering in energiebesparende maatregelen kunt u een hypotheek aanvragen tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Normaal is dit maximaal 100%. Voorwaarde is wel dat u deze extra ruimte besteedt aan energiebesparende voorzieningen.

  Er zijn 2 methodes om energiebesparende maatregelen te financieren: Energie Besparende Voorzieningen (EBV) en het Energie Bespaar Budget (EBB). Bij EBV kunt u een hoger bedrag besteden aan energiebesparende maatregelen. Deze methode gaat namelijk uit van financiering van maximaal 106% van de woning ná verbouwing.

  Energie Besparende Voorzieningen (EBV)Energie Bespaar Budget (EBB)
  U weet welke EBV u wilt doen én voor welk bedrag.U weet voor welk bedrag u EBV wil doen, maar nog niet welke.
  EBV is een onderdeel van het taxatierapport. De waarde van EBV is opgenomen in de marktwaarde na verbouwing.EBV is niet opgenomen in het taxatierapport. Financiering is op basis van de huidige waarde van de woning vóór uitvoering van het EBB.
  EBV is opgenomen in de verbouwingsspecificatie.Er is geen specificatie van de verbouwing nodig. U declareert kosten met nota's.
  U financiert tot maximaal 106% van de waarde van de woning ná verbouwing.U financiert tot maximaal 106% van de waarde van de woning vóór uitvoering van het EBB.  Notaris extra pakket

  Bespreek uw wensen


  Uw adviseur kijkt samen met u naar de financiering van de duurzame maatregelen. Kunt u gebruik maken van de overwaarde van uw huis of zijn er andere mogelijkheden?

  Uw adviseur weet wat in uw situatie het beste past. Natuurlijk informeren wij u ook graag. Maak via 013 461 20 10 een telefonische afspraak dan nemen we de tijd voor u. 

  Nieuws over verduurzamen

  energielabel
  08-07-2021

  Energielabel aanvragen

  Uw woning heeft in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als u de woning verkoopt of verhuurt, heeft u een definitief energielabel nodig. We geven u graag meer informatie over dit energiekeurmerk.

  daktuin
  08-03-2021

  Zó betaalt u de verduurzaming van uw woning

  Heeft u plannen om uw woning te verduurzamen? Kleine ingrepen zijn vaak makkelijker zelf te betalen met eigen geld. Voor de grotere maatregelen kunt u een financiering overwegen. 
  daktuin
  16-10-2020

  Uw huis verduurzamen? Zó financiert u het

  Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee: voor uw woongenot en het milieu! Duurzame maatregelen gaan wel vaak samen met behoorlijk grote uitgaven. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van
  energiebesparende maatregelen. 
  Isoleren 800x500
  14-07-2020

  Verduurzamen: zo begint u

  Uw eigen huis duurzamer maken levert altijd iets op. Maar waar moet u beginnen? Een paar adviezen.
  tuin cl
  16-06-2020

  Tuin & Duurzame trends

  Met overwaarde op uw woning, kunt u ervoor kiezen om de tuin aan te pakken. Hoe doet u dat op een duurzame manier? Trendwatcher en groenstylist Romeo Sommers vertelt over de trends van dit moment.
  Beeld energielabel 01
  14-05-2020

  Verduurzamen verhuurwoning verdient zich terug

  Als verhuurder van een woning moet u bij het vaststellen van de huur rekening houden met het puntensysteem. Duurzaamheid is een belangrijke factor bij de puntentelling. De kosten voor de maatregelen verdient u op termijn terug in de vorm van een hogere huur. 
  daktuin
  28-04-2020

  Uw huis verduurzamen in 5 stappen

  Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee. Zeker als het voor meer wooncomfort zorgt en u er op termijn mee bespaart. Waar begint u en wat levert het eigenlijk op? We helpen u op weg met verduurzamen in 5 stappen.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.