Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  verbouwfoto2

  Uw Bouwdepot


  Met uw bouwdepot betaalt u de kosten van uw nieuwbouwwoning of verbouwing. 

  • U vraagt hier online uw uitbetalingen aan
  • Wijzigen uw plannen? Geef dat dan vooraf door

  Online betalingen doen

  Bekijk uw bouwdepot op uw persoonlijke pagina op 'Mijn Leninginzicht'. Hier ziet u welke betalingen wij hebben verwerkt en wat uw actueel saldo is. Ook regelt u hier uw betalingen. 

  Uw Verbouwplan wijzigen

  Tussentijds kunnen uw verbouwplannen natuurlijk veranderen.

  U stuurt een wijzigingsverzoek in en wij beoordelen uw nieuwe Verbouwplan.

  Uw eerste declaratie doen

  Het geld dat u uit uw bouwdepot opneemt, mag u alleen voor uw verbouwing gebruiken. 

  Om het uitbetalen van uw facturen sneller te laten verlopen, zijn er een aantal spelregels.

  Verbouwen is inrichten

  Inrichten is niet weg te denken bij een verbouwing. Het is aan te raden om vóór de start van de verbouwing hier al over na te denken. Kunt u wel de nodige inspiratie gebruiken?

  Woonfonds Icons fillin

  Checklist

  Om de betaling zo snel mogelijk te laten verlopen is het goed om vooraf even onze checklist te lezen.

  Woonfonds Icons house

  Lees onze verbouwblogs

  Verbouwen is niet iets wat je dagelijks doet. Ga daarom goed voorbereid de verbouwing in en lees een blogs met handige tips.

  Veel gestelde vragen

  Over uw bouwdepot

  Wat is een bouwdepot?

  Een bouwdepot is een aparte rekening bij uw hypotheek. Hiermee betaalt u de kosten van uw nieuwbouwwoning of verbouwing. Dit deel van uw hypotheeklening wordt dan op een aparte rekening gezet. Dit heet een bouwdepot. Vanuit dit bouwdepot betaalt u de verbouwkosten van uw huidige woning of de bouwkosten van uw nieuwe woning.

  Het geld in het bouwdepot mag niet gebruikt worden voor andere zaken dan de woning. De hypotheek is alleen bedoeld voor aanschaf of verbeteringen van de woning.

  Wat kan ik betalen uit mijn bouwdepot?

  U kunt niet alle rekeningen betalen uit uw bouwdepot. Gaat u verbouwen of renoveren? Dan heeft u bij het afsluiten van de lening voor uw woning een verbouwplan gemaakt. In dit verbouwplan staat wat u gaat doen en hoeveel geld u hiervoor nodig heeft. Rekeningen die niet passen in uw verbouwplan kunt u niet betalen uit uw bouwdepot.

  Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kijken wij naar de termijnen in de aanneemovereenkomst. Leent u ook geld voor meerwerk? Dan is dit meerwerk ook opgesplitst in rubrieken en gelden dezelfde regels als bij een verbouwplan.

  Kan ik mijn verbouwplan tussentijds wijzigen?

  U kunt het verbouwplan wijzigen als dit geen invloed heeft op de waarde van de woning of de waarde verhoogt. U heeft hiervoor altijd vooraf toestemming nodig.

  Wilt u uw verbouwplan wijzigen? Doe dit via Mijn Leninginzicht. Wij sturen u na ontvangst een bericht. Hierin staat vaak direct of wij uw Verbouwplan mogen aanpassen. Soms vragen wij om extra informatie, zoals een nieuw taxatierapport.

  Ik wil mijn bouwdepot stoppen. Hoe doe ik dat?

  Bent u klaar met uw verbouwing en u heeft nog geld in uw depot? Dit moet u gebruiken om af te lossen op uw hypotheek.

  U regelt dit via het online via Mijn Leninginzicht.

  Het geld dat over is in uw bouwdepot kunt u alleen gebruiken om af te lossen op uw hypotheek. 

  Hoe lang kunt u het bouwdepot gebruiken?

  Bij het afsluiten van de lening voor uw woning heeft u afspraken gemaakt. Ook over hoelang u het geld in uw bouwdepot mag gebruiken. Wilt u weten wanneer uw bouwdepot stopt? Kijk dan in de welkomstbrief die u van ons heeft ontvangen bij het afsluiten van de lening. Of op het maandelijkse overzicht dat u ieder maand ontvangt.

  Ook ligt het eraan of u gaat bouwen of verbouwen.

  Moet uw woning nog gebouwd worden? 
  Dan blijft het geld 24 maanden in het bouwdepot staan. 

  Gaat u uw bestaande woning verbouwen? 
  Dan blijft het geld 12 maanden in het verbouwdepot staan.

  Deze termijnen kunnen niet verlengd worden. Aan het einde van dit termijn laten wij u weten dat er nog geld in het depot staat. Na deze termijn ontvangt u geen rentevergoeding meer.

  Wat zijn de kosten van een bouwdepot?

  Net als bij een gewone hypotheek, betaalt u hypotheekrente. Tegelijk ontvangt u rente over het bedrag dat nog niet is uitgegeven. De rente die u over het bouwdepot vergoed krijgt, wordt alleen uitgekeerd over het bedrag dat nog in het bouwdepot zit. Dit wordt automatisch verrekend met uw maandbedrag. 

  Hoe zit het met de duur van een bouwdepot?

  Als uw huis nog gebouwd moet worden, blijft het geld 24 maanden in het bouwdepot staan. Verbouwt u uw bestaande woning, dan blijft het geld 12 maanden in uw bouwdepot staan.

  Deze termijnen kunnen niet verlengd worden. Aan het einde van deze termijn laten wij u weten dat er nog geld in het depot staat. Na deze termijn ontvangt u geen rentevergoeding meer.

  Hoe declareer ik een bedrag?

  Ik heb losse kassabonnen. Kan ik ook betalen uit mijn bouwdepot?

  U kunt meerdere kassabonnen opsturen en laten betalen uit uw bouwdepot. De aankopen die bij deze kassabonnen horen, moeten wel binnen uw verbouwplan passen.

  Waar moet ik op letten als een rekening wil laten betalen uit mijn bouwdepot?

  Leest u hiervoor de checklist.

  Mogen mijn betalingen afwijken van het Verbouwplan?

  Het geld dat u uit uw bouwdepot opneemt, mag u alleen voor uw verbouwing gebruiken. Daarom moeten de kosten die u begroot in het Verbouwplan, overeenkomen met de rekeningen die u indient. Maar plannen kunnen ondertussen natuurlijk veranderen. Geen probleem: u wijzigt uw Verbouwplan online via Mijn Leninginzicht.

  Ik moet met spoed een rekening betalen uit mijn bouwdepot. Wat moet ik doen?

  Wanneer u een rekening met spoed uit uw bouwdepot wilt betalen, dan doet u het volgende:

  Bel even met onze Klantenservice via telefoonnummer 013 461 20 10.

  Let op! Een spoedbetaling kost €3,00.
  De betaling staat dan de volgende dag op uw rekening.

  Ik heb iets gekocht voor mijn verbouwing, maar ik heb geen bon. Wat nu?

  Zonder rekening, kassabon of ander betaalbewijs betalen wij niets uit uw bouwdepot. U kunt ook een rekeningafschrift gebruiken. Dan kunt u een orderbevestiging opsturen van dit product samen met een kopie van uw rekeningoverzicht (waarop wij deze aankoop kunnen zien).

  De orderbevestiging moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • het adres van uw woning staat op de orderbevestiging
  • de orderbevestiging is nauwkeurig omschreven. Wij moeten kunnen direct zien wat u heeft gekocht en voor welk bedrag.
  Ik heb een rekening zelf voorgeschoten. Hoe krijg ik dit geld terug uit mijn bouwdepot?

  Via Mijn Leninginzicht kunt u aangeven dat u het bedrag aan uzelf wilt laten uitbetalen. Zo betalen wij een rekening aan u, die u heeft voorgeschoten.

  Let op! Stuur naast de rekening die u wilt betalen ook een kopie van uw bankafschrift of een bewijs van uw online betaling mee. Daarmee controleren wij of de rekening ook echt van uw bankrekeningnummer is betaald.

  Wanneer wordt een factuur betaald?

  Hoe lang duurt het voordat Woonfonds een rekening betaalt uit mijn bouwdepot?

  Nadat u via Mijn Leninzicht uw betaling heeft gedaan en alle gevraagde documenten hebben ontvangen, betalen wij binnen 6 werkdagen.

  Betalen wij de rekening niet? Dan ontvangt u van ons bericht. Betalen wij de rekening wel? Dan hoort u niets. U ontvangt geen bevestiging wanneer wij een rekening uit uw bouwdepot betalen. 

  In de eerste week van een nieuwe maand ontvangt u van ons een maandelijks overzicht per post. Met dit overzicht ziet u welke rekeningen wij uit uw bouwdepot hebben betaald.

  Ontvang ik een bevestiging als Woonfonds een rekening betaalt uit mijn bouwdepot?

  U ontvangt geen bevestiging wanneer wij een rekening uit uw bouwdepot betalen. In de eerste week van een nieuwe maand ontvangt u van ons een maandelijks overzicht per post. Met dit overzicht ziet u welke rekeningen wij uit uw bouwdepot hebben betaald.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.