Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!
  210311 AnnelienNijland20205647 2 2

  Overwaarde verzilveren: wat is mogelijk?


  Herkent u dit? U heeft flinke overwaarde in uw woning, maar dat zit muurvast. Alleen verhuizen lijkt een optie om het geld vrij te maken. Remco Lenselink uit Middelburg zat in hetzelfde schuitje. Hij vertelt hoe het hem gelukt is de overwaarde van zijn woning te verzilveren. 

  210311 AnnelienNijland20205563 2

  De Krediethypotheek

  Peter Wisse adviseerde Remco en zijn vrouw bij het afsluiten van de Krediethypotheek. Hij licht toe hoe deze hypotheek  werkt. 

  ‘In feite spreekt u met de bank af dat u de  overwaarde op uw woning deels op mag nemen als krediet.  Vervolgens kunt u tot de afgesproken limiet vrij opnemen.  Alleen over opgenomen bedragen betaalt u rente. Wanneer u geen gebruik maakt van de limiet, worden er alleen administratiekosten in rekening gebracht. Op een Krediethypotheek is geen renteaftrek mogelijk. Aandachtspunt is de variabele rente op de Krediethypotheek. Mocht de rente in de toekomst stijgen, ziet u ook de  rentelasten over opgenomen krediet toenemen. Uiteraard  profiteert u er aan de andere kant van wanneer de rente daalt.

  U mag zelf bepalen waar u opgenomen bedragen voor  gebruikt. Of dit nu een verbouwing van uw woning is, een  aanvulling op uw pensioen of die droomreis. De maximaal  mogelijke looptijd van de Krediethypotheek is 50 jaar.  Tijdens de looptijd bent u niet verplicht om eenmaal  opgenomen bedragen af te lossen. U kunt er overigens wel voor kiezen om af te lossen, dat is altijd boetevrij. De Krediethypotheek is daarom wat mij betreft een relatief veilige manier van overwaarde verzilveren. Uw totale  hypotheekschuld mag om het risico te beperken maximaal 60% van de actuele woningwaarde bedragen. Stel u heeft een woning met een waarde van € 375.000. In die situatie ligt uw  totale leenlimiet op € 225.000. Bedraagt uw lopende  hypotheek bijvoorbeeld € 150.000, dan kunt u maximaal € 75.000 aan overwaarde verzilveren. Naast de waarde van uw 
  woning bepalen ook uw inkomen en verdere financiële situatie de maximale lening.'

  Krediethypotheek

  De Woonfonds Krediethypotheek


  Ziet u zichzelf ook al zitten voor uw vakantiehuisje met de zee op loopafstand? Of reserveert u graag nu al ruimte voor de periode na uw pensionering? Los van het doel kan de Krediethypotheek uitkomst bieden. Een financieel adviseur kan voor u berekenen of u voldoende overwaarde heeft en of u die kunt verzilveren. Vraag uw adviseur naar de  mogelijkheden.

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.