Hoe kunnen we je helpen?

hoofdmenu
Bezig met laden Zoeken
Geen resultaten
  Let op: Geld lenen kost geld!
  Let op: Geld lenen kost geld!

  U wilt meer uit uw spaargeld halen

  woningverhuur te huur

  5 voordelen van woningverhuur

  Slim omgaan met uw spaargeld? Investeren in vastgoed kan een goede besteding zijn. Door de huidige woningmarkt liggen er volop kansen voor verhuurders. Dit en nog 4 voordelen van een huis kopen voor de verhuur.
  Krediet pensioen inkomen aanvullen

  Stop uw (spaar)geld in stenen: koop de woning van uw ouders

  Investeren in de woning van uw ouders. Hun hypotheek overnemen en aan hen terugverhuren. Het heeft vele voordelen voor hen en uzelf. Ontdek het op onze blog.
  Blog 2

  ‘Een woning kopen voor de verhuur ingewikkeld? Het viel me alles mee!’

  Een tweede woning voor verhuur kan een mooie investering zijn. Daar komen wel een aantal zaken bij kijken. Ten onrechte denken mensen dat dit ingewikkeld is! Woonfonds is specialist en neemt je stap voor stap mee in het proces.
  Woningverhuur open deuren rendement

  Investeren in woningverhuur met het vermogen uit uw onderneming

  Net zoals in de privé situatie levert ook zakelijk spaargeld weinig op. U kunt dit op een slimme manier investeren zodat u rendement opbouwt en hiermee aan een meer zekere toekomst werkt. Lees het op onze blog.
  wat doet u nu met uw vermogen

  Animatievideo: Wat doet u nu met uw vermogen?

  Een spaarrekening levert niks meer op. Een tweede woning kopen voor verhuur levert een mooi rendement op. Het kan met eigen inleg en onze speciale Woningverhuur Hypotheek.
  Blog 2

  Video: Meer rendement uit mijn spaargeld

  Deze freelancer ging slim om met zijn spaargeld en maakt daar nu een mooi rendement op. Weten hoe hij dat deed? Ontdek het in zijn vlog.

  Krediet pensioen inkomen aanvullen

  Woning overkopen van ouders

  Het huis overkopen van je ouders en dan weer aan hen verhuren? Zo krijgen je ouders financiële ruimte en wordt met 'warme hand' alvast een deel van de erfenis geregeld.
  nvm tips

  Een tweede woning kopen om te verhuren: het kan eerder dan u denkt

  Een tweede woning kopen voor de verhuur is alleen weggelegd voor welgestelden? Dit is niet waar. Het is namelijk al veel eerder mogelijk dan u denkt. En interessant, zeker nu de spaarrente zo laag is. Een hoop gedoe dan? Niet als u de risico’s beperkt door slimme keuzes te maken.
  woningverhuur dochter

  Allesbehalve studentikoos: je ouders als huurbaas

  Steeds vaker kopen ouders een woning voor hun studerende kind. Voor vaders en moeders een slimme investering. En voor studerende kinderen dé oplossing voor de enorme kamernood. Ervaringsdeskundige Jeanet Heinen en dochter Sharon vertellen waarom zij hiervoor kozen.
  wvh stel in 30

  Woning kopen en verhuren voor de oude dag

  Vraagt u zich wel eens af of u voldoende financiële ruimte opbouwt voor later? Bijvoorbeeld omdat u ondernemer bent of omdat u onvoldoende pensioen heeft opgebouwd. Als appeltje voor de dorst kunt u een woning kopen en verhuren. Zo regelt u zelf extra vermogen en inkomsten voor uw oude dag. 
  kind financieel helpen

  Uw kinderen financieel helpen. Hoe dan?

  Is uw kind toe aan een nieuwe studie of zou hij of zij graag een eigen woning kopen? De financiën zijn vaak een struikelpunt bij dergelijke plannen. U kunt uw kind op verschillende manieren financieel ondersteunen. We zetten er drie voor u op een rij.

  Meer informatie over het kopen van een verhuurwoning

  WF KH 2019.11

  Een huis kopen om te verhuren, maar aan wie?

  Wat bepaalt de waarde van een woning om te verhuren? Dit gaat anders dan de waardebepaling van een eerste woonhuis. Lees erover op onze blog.
  Blog 7

  Waarde verhuurwoning: hoogte van de huur bepaalt de waarde

  Wat bepaalt de waarde van een woning om te verhuren? Dit gaat anders dan de waardebepaling van een eerste woonhuis. Lees erover op onze blog.
  Blog 8

  Woning kopen om te verhuren: waar begint de zoektocht?

  Waar let je op bij het vinden van een tweede woning om te verhuren? En als je weet wat je wilt, waar vind je dat? Hier lees je praktische tips.
  cl rente

  Investeren in vastgoed: Wat is een goede aankoop?

  Investeren in vastgoed kan een interessante keuze zijn voor meer rendement op uw vermogen. Maar waar let u op bij het aankopen van een pand?
  woningverhuur ebook

  5 tips voor het investeren in een verhuurwoning

  Een tweede woning kopen om te verhuren? Woonfonds deelt 5 tips om op te letten bij de aankoop.

  Blog 2

  Huis kopen om te verhuren: advies van een adviseur

  Huis kopen en dan verhuren. Het kan tegenwoordig. En de spaarrente is laag, dus het wordt steeds populairder om een woning te kopen voor de verhuur. Een goede investering? Raymond Lohuis van Vhast Heemstede adviseert.
  Huis kopen en dan verhuren.
  Notaris extra pakket

  Rendement verhuur woning: van bruto naar netto

  Aan de lage spaarrente komt voorlopig geen eind, zo verwacht de gemiddelde econoom. Voor veel mensen reden om verder te kijken dan de spaarrekening. Niet iedereen denkt daarbij meteen aan het kopen van een woning voor de verhuur. Toch kan dit de spaarrekening ruim verslaan.
  Woningverhuur open deuren rendement

  5 tips om uw koopwoning verhuurbaar te maken

  Sparen levert momenteel nauwelijks meer wat op. Geen wonder dat steeds meer mensen een (tweede) huis kopen om dit te verhuren. Maar hoe richt u een huurhuis slim in? Hoe verdient u er het meeste aan? In deze blog geeft Klaas Kroot 5 tips om uw koopwoning verhuurbaar te maken.

  U heeft een verhuurwoning

  koffertje
  01-10-2020

  Woningverhuur en Prinsjesdag: wijzigingen voor 2021

  Prinsjesdag maakt duidelijk of uw financiële ruimte volgend jaar verandert. Een dag vol tradities waarop de regering aangeeft wat het regeringsbeleid zal zijn in 2021. We zetten de belangrijkste wijzigingen op het gebied van woningverhuur voor u op een rij.
  hefboom def
  14-07-2020

  Hoger rendement op meerdere gefinancierde verhuurwoningen

  Investeren in meerdere verhuurwoningen kunt u doen met eigen geld. Wist u dat het kopen van een verhuurwoning met een hypotheek tot een hoger rendement op uw eigen vermogen kan leiden? Dit noemen we de ‘hefboomwerking’. 
  cl rente
  07-07-2020

  Streep door belastingplannen

  Al enige tijd ligt er een politiek voorstel om de belasting drastisch te wijzigen. Voorlopig blijft het bij plannen. De huidige Staatssecretaris Vijlbrief ziet er niets in en zoekt naar een andere oplossing. Dit is vooralsnog goed nieuws voor woningverhuurders!
  Beelden voor vakbladen advertorials 01
  29-05-2020

  Huur wel of niet verhogen in deze crisis?

  Juli is normaal gesproken dé aangewezen tijd voor het verhogen van de huur. Dit is alleen geen normale tijd. Veel huurders voelen de financiële gevolgen van de coronacrisis. ‘Verhoog de huren niet dit jaar’, was de oproep van huurdersorganisaties. Wat doet u als verhuurder van één of meerdere verhuurwoningen?
  WF KH 2019.11
  25-05-2020

  Hoe Marcel en Saskia hun 2e verhuurwoning kochten

  Negen jaar geleden zochten Marcel (48) en Saskia (46) een alternatief voor hun spaargeld. Het werd een woning voor de verhuur. Ondertussen is het appartement behoorlijk in waarde gestegen. Het succes smaakte naar meer. Sinds vorig jaar zijn ze de trotse eigenaar van een tweede verhuurwoning. 
  Beeld energielabel 01
  14-05-2020

  Verduurzamen verhuurwoning verdient zich terug

  Als verhuurder van een woning moet u bij het vaststellen van de huur rekening houden met het puntensysteem. Duurzaamheid is een belangrijke factor bij de puntentelling. De kosten voor de maatregelen verdient u op termijn terug in de vorm van een hogere huur. 
  Header Nieuwsbrief Extra  Corona 04 1
  31-03-2020

  Woningverhuurtips in crisistijd

  Een wereldwijde pandemie staat niet in het gemiddelde handboek voor woningverhuur. Toch is het goed om voorbereid te zijn op mogelijke betalingsproblemen bij huurders. Menno Lutz, directeur van Rotsvast in Den Bosch en Tilburg, geeft tips voor woningbeheer in crisistijd. 
  woningverhuur ebook
  27-01-2020

  Download de gratis Woningverhuurgids

  Alles wat u moet weten om succesvol en zorgeloos een woning te verhuren. Van het vinden van een geschikte verhuurwoning tot de invloed van het puntenstelsel.
  Landkaart 2
  27-01-2020

  Welke regio geeft het beste rendement?

  De kans is groot dat u vooral een verhuurwoning in uw eigen buurt zoekt. U weet precies wat er te koop staat en kunt er gemakkelijk even langs als dat nodig is. Het zoekgebied beperken tot uw eigen omgeving kan ook een risico zijn. 
  2020
  24-01-2020

  Woning verhuren? Deze wijzigingen staan u te wachten

  Voor investeerders in te verhuren woningen staan er nogal wat wijzigingen op de planning. Een deel van de maatregelen is al sinds Prinsjesdag bekend, zoals de plannen rond de belasting over vermogen.

  U heeft een woning

  daktuin
  16-10-2020

  Uw huis verduurzamen? Zó financiert u het

  Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee: voor uw woongenot en het milieu! Duurzame maatregelen gaan wel vaak samen met behoorlijk grote uitgaven. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van
  energiebesparende maatregelen. 
  koffertje
  24-09-2020

  Prinsjesdag 2020: wijzigingen hypotheek en woning

  Het was een ‘Prinsjesdag-anders-dan-anders’, zo stelde Koning Willem-Alexander in de troonrede. We zetten de belangrijkste voorgenomen wijzigingen voor 2021 op een rij. Dit kunt u verwachten als u een woning heeft of van plan bent volgend jaar een huis te kopen.

  ORV 2
  29-07-2020

  Overwaarde? Voorkom erfbelasting met testament

  Ruim 60% van de Nederlanders heeft geen testament. Nog minder mensen hebben een levenstestament. Toch is het goed om bewust na te denken over deze zaken. Overwaarde kan nabestaanden direct opzadelen met erfbelasting of eigen zorgbijdrage. 
  foto Onno Hoes def
  14-07-2020

  Woningmarkt op volle toeren ondanks coronacrisis​

  De coronacrisis heeft tot nu toe nog weinig effect op de woningmarkt, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. In het tweede kwartaal van dit jaar is de gemiddelde woning verkocht voor € 335.000. De prijs ligt hiermee 8,8 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. 
  Notaris extra pakket
  14-07-2020

  APK voor de hypotheek vaak interessant

  De overeenkomst tussen uw auto en uw hypotheek? Ze kunnen beide periodiek onderhoud gebruiken. Uw auto moet periodiek verplicht naar de garage voor een APK. Deze verplichting geldt niet voor uw hypotheek. Toch kan een check door uw adviseur zinvol zijn. 
  energielabel
  22-06-2020

  Nu energielabel aanvragen loont

  Als u dit jaar nog een energielabel aanvraagt, kunt u veel geld besparen. Nu vraagt u dit keurmerk nog online aan en dat kost gemiddeld 7,50 euro. Na 1 januari komt een energiedeskundige het label bepalen en volgt een rekening van bijna 200 euro. 
  tuin cl
  16-06-2020

  Tuin & Duurzame trends

  Met overwaarde op uw woning, kunt u ervoor kiezen om de tuin aan te pakken. Hoe doet u dat op een duurzame manier? Trendwatcher en groenstylist Romeo Sommers vertelt over de trends van dit moment.
  6 redenen overwaarde
  11-06-2020

  Overwaarde benutten? 6 redenen!

  Overwaarde zit bij veel huiseigenaren muurvast in de stenen van hun woning. Wilt u iets doen met die overwaarde? Bijvoorbeeld lagere maandlasten of extra bestedingsruimte?
  Woonfonds denkt met u mee en geeft zes redenen om dit te overwegen.
  inbreker
  25-05-2020

  Vakantie in eigen land? Houd inbrekers buiten

  De zomervakantie ziet er dit jaar voor velen heel anders uit. Veel vakanties zullen namelijk in eigen land worden gevierd. Aan de tactiek van inbrekers zal niet heel veel veranderen.  Hoe moeilijker u het inbrekers maakt, hoe minder snel ze voor uw woning kiezen. We geven u 8 tips om
  inbraken tegen te gaan.
  WF WV 2019.20
  25-05-2020

  Met vakantiegeld extra aflossen? De voor- en nadelen

  De zomer is in zicht. Doordat veel vakanties dit jaar niet doorgaan, heeft u misschien een andere bestemming voor uw vakantiegeld. Bijvoorbeeld sparen, klussen aan de woning of extra aflossen op uw hypotheek. Maar wat is het effect van extra aflossen? Wij zetten alvast een aantal voor- en nadelen op een rijtje.
  wvh stel in 30
  14-05-2020

  Woning kopen en verhuren voor de oude dag

  Vraagt u zich wel eens af of u voldoende financiële ruimte opbouwt voor later? Bijvoorbeeld omdat u ondernemer bent of omdat u onvoldoende pensioen heeft opgebouwd. Als appeltje voor de dorst kunt u een woning kopen en verhuren. Zo regelt u zelf extra vermogen en inkomsten voor uw oude dag. 
  daktuin
  28-04-2020

  Uw huis verduurzamen in 5 stappen

  Uw huis verduurzamen is altijd een goed idee. Zeker als het voor meer wooncomfort zorgt en u er op termijn mee bespaart. Waar begint u en wat levert het eigenlijk op? We helpen u op weg met verduurzamen in 5 stappen.
  Beeld met te koop bord 3
  24-04-2020

  Woningmarkt naar crisis of niet?

  De woningmarkt lijkt slechts een tijdelijke tik te krijgen van de huidige crisis. Veel instanties zijn positief gestemd. Is daar een reden voor of moet de roze bril af en komt er een crisis aan op de woningmarkt? 
  business 3789889 1920
  31-03-2020

  Bezorgt corona u hypotheekzorgen?

  Bij Woonfonds krijgen we op dit moment veel vragen van klanten die zich zorgen maken over hun hypotheeklasten. Vooral van zelfstandig ondernemers die direct de financiële gevolgen merken van de coronacrisis. Heeft u een Woonfonds Hypotheek en verwacht u betalingsproblemen? 
  Header Nieuwsbrief Extra  Corona 04 1
  16-03-2020

  Wat doet corona met de woningmarkt?

  De lange tentakels van het coronavirus hebben ook de woningmarkt bereikt. Neem de rentestanden. Sinds de wereldwijde uitbraak zijn belangrijke rentestanden gekelderd, maar lijken weer te stijgen. En wat zijn de mogelijke gevolgen voor de huizenprijzen?
  ORV 2
  16-03-2020

  Is uw ORV nog up-to-date?

  Heeft u een hypotheek met een daaraan gekoppelde overlijdensrisicoverzekering (ORV)? Dan is de kans groot dat de papieren hiervan ergens in een map liggen weg te stoffen. Zonde want in de loop van de tijd kan er namelijk nogal wat veranderen. Belangrijk is dat uw ORV hierop blijft aansluiten. 
  WF KH 2019.11
  24-02-2020

  Vergeet deze aftrekposten niet

  Vanaf 1 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Heeft u uw hypotheek overgesloten, pas geleden een woning gekocht of bent u al langer huiseigenaar? Mogelijk heeft u recht op diverse aftrekposten. 
  nvm open dag 3
  21-02-2020

  Haal het beste uit de Huizen Dag

  Op zaterdag 28 maart is er weer een Open Huizen Dag. Dé kans om op 1 dag een kijkje te nemen in alle huizen die u op het oog heeft. Of misschien is dit wel dé dag dat u uw eigen huis verkoopt?

  Download bevestigen

  Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Woonfonds.